הטיפולים בקליניקה

טיפולים פרטניים

לדוגמה:
עצב ודכדוך מתמשך ועד להפרעת דיכאון- תחושת חוסר הנאה וחוסר משמעות בחיים.
התמודדות עם אתגרים, שינויים ומשברים- אובדן/פרידה/ מעבר, שינוי במצב/מקום/ביחסים עם אדם משמעותי.
התמודדות עם קונפליקטים וקבלת החלטות. 
הפחתת סטרס נפשי- קשיי שינה, עצבנות, מיגרנות, ועוד.
פחדים והפרעות חרדה- פחדים ודאגות מופרזות, התקפי פאניקה, פוביות ספציפיות (אגורפוביה, קלסטרופוביה, חרדה חברתית, חרדה מוכללת, פחד  קהל, חרדת טיסה ועוד). 
קשיים חברתיים- חרדה חברתית, הימנעויות, דחייה/חרם בגיל בית הספר, מיומנויות חברתיות, דימוי עצמי נמוך ועוד. 
בעיות התנהגות ושליטה עצמית- קשיי וויסות עצמי,  שליטה בכעסים, שליטה בדחפים, הפרעה מרדנית מתנגדת. 
הפרעות OCD, הפרעת ROCD (ביחסים זוגיים).
ועוד מגוון קשיים רגשיים והתנהגותיים.

טיפול רגשי תומך לאתגרי גיל ההתבגרות

בגיל ההתבגרות מתרחשים שינויים הורמונליים, פיזיולוגיים, קוגניטיביים ורגשיים. הופעת כל אלו יחד עלולה להיות חוויה מציפה מאוד. בנוסף, אחת המשימות החשובות בגיל ההתבגרות היא גיבוש הזהות העצמית. בניסיון לחפש את דרכם הנפרדת בעולם ולחתור למימוש העצמאות מתקיים קונפליקט תלות-עצמאות מול ההורים שעשוי להביא לקשיים בקשר ובתקשורת הורה-ילד. 
הסימנים לקשיים רגשיים שיש לשים לב אליהם יכולים להיות קשיים חברתיים, הסתגרות ובדידות, הערכה עצמית נמוכה, בעיות בדימוי גוף, נסיגה בתפקוד בבית ו/או בבית-הספר, חרדה, כעסים, עצב מתמשך, דיכאון ועוד. 
הטיפול במתבגרים מסייע להם לעבור את שלב ההתבגרות עם יותר קבלה עצמית ופחות שיפוט וביקורת עצמית, לצד רכישת מיומנויות חברתיות ובין-אישיות הכרחיות לגיל זה. הטיפול גם מאפשר לעבוד על קונפליקט  תלות-עצמאות מול ההורים. 

הדרכה וסדנאות להורים

לעיתים הילד הוא לא זה שזקוק להגיע לטיפול, אם מתוך בחירה שלו, מתוך חוסר בשלות קוגנטיבית ורגשית, ומתוך התרשמות שלי שלעת עתה הוא אינו מהווה את מוקד הבעיה או הפתרון. במצב זה אציע הדרכת הורים
לתפיסתי, ההורים הם סוכני השינוי העיקריים של הילד ויכולים ליצור שינוי משמעותי בתפקודו של הילד, בקשרים המשפחתיים, וברווחת המשפחה.
אני מאמינה כי על מנת לבצע שינוי משמעותי בתקשורת עם הילד ובמשפחה, על ההורים לרכוש בעצמם כלים וידע.

טיפול בהורות הינו טיפול מעמיק וממושך יותר הוא  והוא מיועד להורים אשר הרושם הוא, כי הקונפליקטים מול הילד קשורים יותר לחוויות ילדות כואבות מן העבר שלהם , אשר בתורן מושלכות על הילד ומשחזרות את הטראומה.   

קבוצה למתבגרים עם חרדה חברתית

הפרעת חרדה חברתית מאופיינת בחרדה משמעותית ומתמשכת ממצבים חברתיים והמנעות מסיטואציות הנתפסות כבעלות פוטנציאל למבוכה עצמית כגון התקרבות לקבוצה, דיבור מול קהל/בכיתה/בעבודה, יציאה לבילוי, פיתוח קשרים חברתיים/זוגיים,  ועוד.  
ללא טיפול ההפרעה מתמידה ולרוב מלווה בדיכאון. 
קבוצה  חברתית אצלי בקליניקה מורכבת ממספר קטן של בני  נוער  הסובלים מההפרעה (עד 6 משתתפים), ובתוכה ניתנת לכל ילד קרקע בטוחה והזדמנות עקבית לשנות את דרכי החשיבה, ללמוד מיומנויות ולהתנסות במגוון מצבים חברתיים ורגשיים בקליניקה, בתוך מרחב בטוח עם בני גילו ובהכוונה אמפתית שלי, ובהמשך תוך יציאה מחוץ לקליניקה לתרגול הנלמד. 

Share by: